• 20 secrets as a book
  • LinkedIn Social Icon
  • Facebook Social Icon
  • Twitter Social Icon
  • Instagram Social Icon

Creëer je eigen toekomst in 4 stappen

23 Feb 2017

 

Iedereen bezit een magische kracht. Namelijk de kracht van intentie. Wanneer je intentie sterk genoeg is, kun je alles bereiken. Dus om succesvol te zijn om het werk, is het belangrijk om te bepalen wat je wilt bereiken. Waarop word je aan het einde van het jaar afgerekend? Wat wil de organisatie allemaal bereiken, en hoe ga jij daaraan bijdragen?

 

Door deze stappen te doorlopen, kun je jouw eigen toekomst creëren. Zo wordt succes een keuze.

 

1. Bepaal wat je wilt bereiken

Wat is jouw intentie? Als je weet wat jij en je bedrijf belangrijk vinden, kun je een visie van de toekomst benoemen. Die visie kan een vlekkeloze samenwerking met de belangrijkste klanten inhouden. Of een foutloze productie. Of klanten die al hun vrienden vertellen over hoe geweldig jullie product of dienst is. Laat je niet beperken door wat je denkt dat mogelijk is, en bepaal jouw visie van hoe de ideale situatie er in de toekomst uit ziet.

 

2. Benoem je doelen

Wanneer je weet wat je wilt bereiken, kun je gaan brainstormen over welke stappen nodig zijn om daar te komen. Wees creatief en open, en je zult zien dat meer wegen naar Rome leiden. Je kunt erna bijvoorbeeld een mindmap tekenen om alle relevante aspecten te benoemen die in je projectplan thuis horen. Zo weet je aan welke subprojecten je allemaal moet werken om je visie waarheid te maken.

 

3. Bepaal je taken

Wanneer je alle doelen benoemd hebt (wat wil je bereiken, en wanneer), kun je de taken gaan benoemen. Simpel gezegd houd dit in dat je voor ieder subproject de volgende stap benoemt. Het principe van de volgende stap is erg krachtig en wordt onder andere door David Allen aangeraden in zijn boek Getting Things Done. De kracht van de volgende stap zit hem erin, dat je een wens omzet in een actie. En een actie kan door iedereen uitgevoerd worden!

 

4. Ga aan de slag

Nu weet je wat je wilt bereiken, wanneer je het wilt bereiken en welke acties ervoor nodig zijn. Dan rest er niets meer dan het simpelweg te doen. Begin bij het begin, en zet alle acties in gang. Als je regelmatig (bijvoorbeeld wekelijks) je projectplan bekijkt, kun je nagaan of je nieuwe volgende acties kunt identificeren. Zo blijf je stapje voor stapje in de gewenste richting bewegen: op weg om jouw visie waarheid te maken!

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Taal / Language
Please reload

Tags