• 20 secrets as a book
  • LinkedIn Social Icon
  • Facebook Social Icon
  • Twitter Social Icon
  • Instagram Social Icon

Voortaan op tijd komen

23 Feb 2017

 

Ben jij ook iemand die altijd het onderste uit de kan wil halen? Een echte maximizer?

Dan vind je jezelf waarschijnlijk vaak rennend over het perron, bellend tijdens het rijden (hands-free uiteraard) en kun je vast niet meer bijhouden hoe vaak je je moet excuseren omdat je nét te laat op een afspraak kwam.

 

Het is natuurlijk heel verleidelijk om zoveel mogelijk activiteiten in een dag te proppen, want we hebben altijd meer werk dan tijd. Maar is het de stress waard?

 

Misschien wil je toch liever de tijd nemen om een paar simpele gewoontes aan te leren. Zodat je altijd op tijd komt, en zodat je veel haast en stress voorkomt.

 

1. Plan je reis van tevoren

Wat is de reistijd? Staan er files of zijn er vertragingen? Op welk perron moet je zijn?

En als je echt met een gerust hart op pad wilt gaan: waar kun je parkeren? Hoe ziet de locatie eruit? (Je kunt in Google Streetmaps namelijk alvast bekijken zien hoe de omgeving eruit ziet).

 

Op kantoor geldt dit net zo sterk: op welke locatie staat een vergadering gepland? Wat is de kans dat je op de gang een collega tegenkomt die je nog iets wil vragen en je daardoor enkele minuten vertraging geeft?

 

2. Bereid je voor

Bedankt van tevoren wat je nodig hebt voor de afspraak en de reis. Dit kunnen aantekeningen en andere informatiebronnen zijn. Maar voor een afspraak buiten de deur is het ook handig om vooraf autosleutels en een GPS, en wat drinken voor onderweg klaar te leggen.

 

Indien mogelijk kun je de nodige spullen alvast klaar leggen, zodat het je risico beperkt om op het laatste moment in de haast nog iets te vergeten. Een goede gewoonte is om spullen alvast klaar te leggen op een vaste plaats. Bijvoorbeeld bij de deur, zodat je ze bij vertrek automatisch tegen komt.

 

3. Vertrek op tijd

Als je weet hoe de reis zal verlopen, kun je bepalen hoe laat je moet vertrekken. Maar pas op: tussen het besluit om te vertrekken en daadwerkelijk op weg gaan zit altijd nog wat tijd. Je spullen pakken, opruimen, en misschien moet je zelfs nog de katten eten geven…

 

Vertrek dus niet gewoon op tijd, maar ruim op tijd. Zo weet je zeker dat je je niet hoeft te haasten (en waarschijnlijk arriveer je straks alsnog geen minuut te vroeg).

 

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Taal / Language
Please reload

Tags